Om Paul Erik Planitzer

Paul Erik Planitzer

Mange års erfaring

Underviser i hypnose

Om underviser i hypnose Paul Erik Planitzer
Paul Erik Planitzer er oprindelig født Planitzer Tønder. Da han blev gift første gang i 1981, slettede han Tønder efter sin fars ønske og beholdt Planitzer i stedet: Hans farmors pigenavn.

Paul Erik Planitzer er opvokset i en arbejderfamilie i Sønderjylland. Han gik ud af skolen uden afgangseksamen, men troede på, at man kunne, hvad man selv ville.

Hans far sagde altid: ”Du har så mange drømme, og de bliver ikke til noget – bliv her, hvor du er, det er bedst sådan.” Men Paul Erik Planitzer troede på noget andet, og han havde en overbevisning om, at man kan skabe sig det liv, man selv ønskede sig – det skulle ingen bestemme for ham.

Underviser i hypnose Paul Erik Planitzer er ofte gået mod strømmen for at få det liv, han ønskede sig. Han turde drømme og handlede på sine drømme. En af hans største værdier her i livet, er hans frihed.

Friheden til selv at vælge betyder alt. Havde han været barn i dag, vil han nok have hørt til gruppen ”utilpassede unge”. Han har altid været og vil nok også altid være en person, der går sine egne veje, og nogle gange har der været dyre lærepenge at betale, men det har dog ikke taget modet fra ham.

Han rejser sig hver gang og går bare videre. Han har udfordret livet på et plan, hvor han har fået et unikt indblik i ting, de færreste ser.

I dag, 60 år efter sin fødsel, har han erhvervet stor indsigt i at være menneske på godt og ondt. Han har en unik tilgang til det at være menneske, og det er gennem denne, at han har set og oplevet, at mennesket er meget større, end de måske er bevidste om.

Disse indsigter og meget mere giver han nu videre gennem TTM.

Et kort resumé over vejen til det sted, han står nu:
I 1998 mødte jeg det første menneske med virkelig angst. Jeg vidste på det tidspunkt ikke, at hun led af angst, men nogle år senere, hvor jeg var vagt på en rådgivningslinje for angste, forstod jeg, at det var det hun led af. Jeg vidste bare ikke, hvordan jeg kunne hjælpe hende. Jeg havde nogle idéer, og dem praktiserede jeg – faktisk med gode resultater, men måske var det bare mere held end forstand, dengang.

I mange år var jeg med i forskellige kirkelige konstellationer; de sidste 10 år i en lokal folkekirke, hvor vi havde etableret et ældsteråd og en ekstra gudstjeneste om fredagen. Gudstjenesten var for personer, der ville mere end bare sidde på bænken søndag formiddag.

Det var her, hvor vi, som søgte efter mere, mødtes og udlevede det, vi kaldte vores åndelige liv. I årene op til 00’erne lærte jeg ved at ”lytte til Gud” at se, hvad de nytestamentlige skriftsteder kunne gøre for os, hvordan troen kunne helbrede mennesker, troende som ikke troende. Jeg blev leder af et team, som bad for syge, underviste og trænede mennesker i forbønnens kraft. Vi så ting ske.

Det var et åndeligt ”hårdt liv”, og omkring århundredeskiftet, hvor jeg blev skilt, nedlagde vi teamet – og jeg begyndte at søge nye veje. Derfor begyndte jeg i slutningen af 90’erne at læse NLP og videre til coach, alt imens jeg arbejdede med angste. Jeg begyndte at holde internatkurser for angste og fik dokumenteret, at teknikkerne, jeg udviklede virkede. Derefter skrev jeg bogen ”Din angst og mig”, så personer med angst kunne lære at forstå angsten og selv arbejde med den.

Senere tog jeg en Masteruddannelse i Coaching, blev uddannet Teamcoach og Relationscoach samt blev certificeret PPC-coach inden for ICF. Jeg begyndte igen at arbejde med angste, og i 2016 blev jeg nysgerrig på hypnosen. Inden jeg så mig om, sad jeg igen på skolebænken og er nu også NLP Master, Master i Hypnoterapi og Hypnose psykoterapeut.

I al den tid, næsten 20 år, har jeg arbejdet med mennesker, der lider af angst og andre psykiske lidelser – og med stor succes! Jeg har udviklet mig på de indsigter, jeg har fået, og udviklet metoder i alle årene. Efter hypnosen er kommet med ind, har jeg kunne accelerere forløbet endnu mere.

Det har været en fantastisk rejse, som jeg tror først er ved at begynde.